Постоянство (perseverance) е думата на 2021 г. според речникa на Cambridge,

...
Постоянство (perseverance) е думата на 2021 г. според речникa на Cambridge,
Коментари Харесай

`Постоянство` е думата на 2021 г. според речника на Cambridge |

" Постоянство "  (perseverance) е думата на 2021 година съгласно речникa на Cambridge, съобщи Sky News.

Изборът е в чест на едноименния марсоход на НАСА, който търси живот на Червената планета.

Търсенето на думата се е нараснало, откакто Perseverance направи последното си втурване на Марс на 18 февруари, с 30 487 пъти между 19 февруари и 25 февруари. А общият брой търсения на думата е над 243 000 за тази година. 

Определението на perseverance в английския речник е " непрестанно изпитание да се направи или реализира нещо, даже когато това е мъчно или лишава доста време ".

През януари тази година търсенията в уеб страницата на Cambridge Dictionary са се нараснали за думите: " insurrection " (въстание), " impeachment " (импийчмънт), " inauguration " (встъпване в длъжност) и " acquit " (оправдаване), защото президентските избори в Съединени американски щати привлякоха вниманието на целия свят. Според редакторите на изданието това е още едно доказателство, че думите, търсени в Cambridge Dictionary, постоянно отразяват настоящите международни събития. 

В началото на този месец Оксфорският речник уточни за дума на 2021 година " vax ", която значи ваксина, както и имунизиране. Изрази, свързани с ваксини, са употребявани доста постоянно през 2021 година поради пандемията, означават от Sky News.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР